Vrei să pleci la master în Europa în 2020 sau 2021? Fă din asta prioritatea nr. 1!

Vrei să pleci la master în Europa în 2020 sau 2021? Fă din asta prioritatea nr. 1!

Se întâmplă uneori să ai un vis, dar lista cu lucruri de făcut să te țină blocat și să nu reușești să faci suficienți pași pentru ca visul să devină realitate. Dacă îți dorești să urmezi un program de masterat în Europa în 2020 sau 2021, nu mai este timp de pierdut! Alege să îți planifici timpul în așa fel încât să reușești să trăiești realitatea pe care ți-o dorești!

Care sunt pașii care te pot ajuta sa iti propulsezi visul?

1. O listă cu destinațiile care te interesează – Ce țări ți-ar plăcea cel mai mult și ce universități îți fac cu ochiul? După ce întocmești această listă poți lua legătura cu consilierii educaționali specializați în procesul de admitere. Găsești astfel de consilieri la Edmundo sau la Universalio! Întregul proces va fi mai ușor dacă ai alături de tine oameni care știu exact ce trebuie să faci, când trebuie și mai ales cum trebuie să completezi fiecare pas.

2. Cercetează – După ce ai în minte câteva destinații poți să cercetezi mai atent universitățile de acolo. Times Higher Education (https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings) realizează topuri internaționale cu cele mai bune școli din lume, site unde poți filtra rezultatele în funcție de fiecare țară în parte. Astfel vezi exact care sunt punctele forte și eventualele dezavantaje ale fiecărei universități la care te gândești. Găsești informații despre procentul de studenți internaționali, programele și limbile de studiu, alumni și orice alte detalii care te pot ajuta să înclini balanța.

3. Termenele limită – Deadline-urile sunt foarte importante, așadar încearcă să fii cât mai organizat. Dacă ți-ai ales deja programele pentru care vrei să urmezi procesul de admitere, notează-ți termenele limită la care trebuie să trimiți dosarul, scrisoarea pentru preînregistrare sau alte elemente de acest fel. Nu ai vrea să ratezi o oportunitate doar pentru că ai uitat să scrii ceva, nu-i așa?

4. Cere ajutor – Consultă-te și cu cei din jur! Dacă ai nelămuriri sau dacă vrei să dezbați mai mult înainte să faci o alegere, apelează la profesorii de care ai fost mai apropiat, la colegi, prieteni și familie. Cu siguranță vei ajunge să iei decizia potrivită. Apelează la ajutorul lor și pentru a primi feedback pe scrisoarea de motivație sau orice alt tip de lucrare pe care trebuie să-l trimiți pentru admitere. Întotdeauna este bine să primești păreri din mai multe direcții.

5. Plănuiește din timp! – Pregătește-te conștiincios pentru un eventual interviu. Dacă știi că nu te descurci tocmai bine pe partea de discuție în limba engleză, ia totul din timp și pregătește-te. Poți lua câteva ore de meditații ca să-ți intri în ritm și să te simți confortabil. Totul ține de tine și de cât de mult interes acorzi procesului.

Pentru partea de finanțare a studiilor nu trebuie să-ți faci atât de multe griji, deoarece FINS oferă credite de studiu de până la 18.000 de euro, bani cu care poți plăti taxe de școlarizare dar și alte cheltuieli care ți se ivesc.

Succes!

 

Hai să vorbim!